„Jedná se o jednu z nejefektivnějších podpor cestovního ruchu. Do Prahy dorazí desetitisíce turistů, potřebujeme každého. Prague Pride navíc není jen karnevalový průvod, jedná se o týdenní festival tolerance.“ Těmito slovy hájil pražský primátor Zdeněk Hřib přiklepnutí 650 000 korun organizátorům letního homosexualistického sletu. O jeho podpoře jednali zastupitelé již v březnu, nečekaně však duhová dotace schválena nebyla.

Progresivistické vedení metropole tehdy slíbilo, že se o to pokusí znovu. A že když neuspěje v dubnu, tak to zkusí v květnu. A když to nevyjde ani v květnu, tak v červnu už to jistě klapne. Tato zarputilost jasně ukazuje, jaké mají Piráti a jim podobná uskupení priority. Politické křídlo LGBTQI+ lobby navíc veřejnosti nepokrytě sděluje, že politika sanitárního gulagu, kterou primátor Hřib od počátku aktivně podporoval a prováděl, byla ve skutečnosti jen pokryteckou fasádou, za níž se v Petriho miskách sociálních inženýrů plodily fenomény nastupující „nové normality“.

Aby bylo všem jasno: v situaci, kdy jsme naší politickou třídou zvolna připravováni na léto v rouškách, kdy se do hospůdky či na plovárnu vydáme jen tehdy, prokážeme-li se bezinfekčním štemplem od Velkého bratra, otevírá kosmopolitní Praha vrata dokořán desetitisícům turistů, kteří se do naší celospolečenské hry na sociální distanci asi jen stěží zapojí. Ještě před pár dny jsme nesměli překračovat hranice okresu, a vrchní pražský pirát již dnes otevírá hranice města duhovým aktivistům z celého světa.

Co z toho všeho plyne? Že by to byl hotový zázrak, kdyby nám tito tolik potřební turisté nevyrobili v pražských gay barech pro čas podzimních plískanic nějakou pikantní kovidovou mutaci. A kdyby jenom tu. Infekční pohlavní choroby, o viru HIV ani nemluvě, také jistě dovedou pěkně znepříjemnit život. V optice loni přijatého zákona, trestajícího úmyslné šíření viru SARS-Cov-2, je proto povinností příslušných státních orgánů zabránit pořádání týden trvající akce, představující vážnou bezpečnostní hrozbu pro naši zemi.

Zdroj: MF DNES 29.4. 2021